bedrijfsuitje organiseren

Wanneer kan ik het beste een bedrijfsuitje organiseren?

Het organiseren van een bedrijfsuitje blijft een belangrijke taak binnen organisaties. Wat is het leukste om te gaan doen en wanneer gaan we dit dan doen? Vandaag geven we jullie antwoord op de tweede vraag door middel van deze blog. 

De antwoorden op deze vraag zullen voor iedere organisatie anders zijn, daarom hebben wij verschillende momenten en redenen voor jullie uitgewerkt. 

Begin van het kalenderjaar

Iedereen komt weer net terug van de kerst en nieuwjaar en heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar, zo ook jullie organisatie wellicht. Dit is hét moment om een gezellig uitje te organiseren en daarnaast gelijk even een moment te plannen om de nieuwe plannen te bespreken. 

Een mooi doel van het bedrijfsuitje in deze periode kan zijn om alle koppen binnen jullie organisatie weer dezelfde kant op te krijgen en een goede start van het jaar te maken. 

Geschikte bedrijfsuitjes in deze periode: 

Door het vaak koude en onvoorspelbare weer zijn uitjes die je binnen kunt doen geschikt voor deze periode van het jaar, denk hierbij aan: 

 • Escape Rooms, ga samen als team op zoek naar de uitweg van de escaperoom en verbeter jullie communicatie en samenwerk skills
 • Karten, wie is er de snelste op de baan? Ga met elkaar de strijd aan en race voor het podium. 
 • Bowlen, dit uitje is geschikt voor iedereen. Lekker actief bezig zijn en daarnaast de tijd hebben om lekker bij te kletsen met collega’s
 • Workshops, organiseer een workshop en ga met zijn allen aan de slag om een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen. 

Het voorjaar

Het voorjaar is enorm geschikt voor bedrijfsuitjes door het milde weer. Hierdoor kunnen jij en je team weer lekker naar buiten en zijn er weer andere mogelijkheden dan in de winter. Naast het verbeterde weer kun je personeel wellicht ook uit hun ‘winterdip’ halen met een leuk en actief bedrijfsuitje, zo gaan ze weer met goede moed het voorjaar tegemoet. 

Geschikte bedrijfsuitjes in deze periode: 

 • Outdoor Teambuilding, speel leuke spellen outdoor en verbeter op een actieve manier jullie samenwerk en communicatie vaardigheden. 
 • Picknick, ga heerlijk in een park of bos picknicken met jullie organisatie, neem spelletjes mee om van de picknick een compleet feest te maken. 
 • Stadsspelen, Speel spellen als Wie is de Mol en Levend Cluedo en ga in groepen de stad in om de spellen te voltooien. 
 • E-Chopper/E-step tour, Ga met het hele team op pad door de omgeving en geniet van de natuur. 

Voor de zomervakantie

De periode voor de zomervakantie is een goed moment om jullie bedrijfsuitje te organiseren. Veel collega’s zullen toe zijn aan een leuke activiteit om de zomer af te trappen. Vlak voor de zomervakantie heb je ook kans dat nog niet alle collega’s om de beurt met vakantie zijn. 

Geschikte bedrijfsuitjes in deze periode: 

 • Sportdagen, organiseer met je bedrijf een vette sportdag, kleed het aan in een bepaald thema en strijd de hele dag in teams tegen elkaar. 
 • Zomer barbecue, deze activiteit kun je er altijd goed achteraan plakken. Organiseer een barbecue voor al je collega’s. 
 • Beach Spellen, neem alle collega’s mee naar het strand en speel daar actieve spellen tegen elkaar. 

Na de zomervakantie

Na de zomervakantie is net zoals voor de zomervakantie een goede periode voor bedrijfsuitjes. Zorg dat iedereen weer uit de vakantiemodus komt en de koppen dezelfde kant op staan voor de laatste periodes van het jaar. Ook zijn er wellicht nieuwe werknemers gestart die recht uit de schoolbanken komen. Een bedrijfsuitje is een mooie manier om deze werknemers dan kennis te laten maken met de organisatie. 

Geschikte bedrijfsuitjes in deze periode: 

 • Sportdagen, organiseer met je bedrijf een vette sportdag, kleed het aan in een bepaald thema en strijd de hele dag in teams tegen elkaar. 
 • Zomer barbecue, deze activiteit kun je er altijd goed achteraan plakken. Organiseer een barbecue voor al je collega’s. 
 • Beach Spellen, neem alle collega’s mee naar het strand en speel daar actieve spellen tegen elkaar.

Eind van het jaar

Het einde van het jaar is ondanks het weer ook een mooi moment voor een bedrijfsuitje. Tijdens dit bedrijfsuitje kan het jaar met iedereen worden afgesloten en kan er weer vooruit gekeken worden naar het aankomende jaar, met nieuwe plannen en doelen. Vaak zijn veel bedrijven in deze periode ook redelijk rustig en is er wat meer tijd om een uitje te plannen. 

Geschikte bedrijfsuitjes in deze periode: 

 • Kerstfeest, organiseer een feestelijke kerstbijeenkomst met een Secret Santa-uitwisseling en winterse activiteiten zoals schaatsen. 
 • Winter Barbecue, de ideale afsluiting van het jaar. Een overheerlijke winterbarbecue met het gehele team. 
 • Schaatsen/skiën, neem het hele team mee naar een schaats- of skibaan in de buurt en beleef in 1 dag een stukje wintersport. 

Speciale data van de organisatie

Een ander mooi moment om een bedrijfsuitje te organiseren is op speciale data van de organisatie. Denk hierbij aan de verjaardag van het bedrijf of de afsluiting van een drukke/succesvolle periode. Om dit soort feestelijke momenten te vieren is een borrel vaak goed op zijn plek en een gewaardeerde activiteit door medewerkers. 

Conclusie

Het beste moment voor een bedrijfsuitje hangt af van je bedrijfscultuur, de beschikbaarheid van medewerkers en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om de stemming van je team in overweging te nemen en ervoor te zorgen dat het uitje bijdraagt aan het welzijn en de motivatie van je medewerkers.

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er is altijd wel een geschikt moment om een bedrijfsuitje te organiseren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het uitje leuk en zinvol is voor je team, en dat het bijdraagt aan een positieve werkomgeving.

Heb je al een idee welk seizoen het beste past bij jouw organisatie? Of heb je nog andere vragen over het organiseren van bedrijfsuitjes? Laat het ons weten in de reacties!

Bekijk hier onze andere Blogs

Wil jij ook een event om nooit te vergeten?

Mijn naam is Sander en ik ben jouw dedicated happiness event officer! Met een wilde passie voor het uitdenken en organiseren van evenementen sta ik voor een maximale beleving van alle deelnemers. Samen met jou zorgen we voor een evenement om nooit te vergeten voor alle deelnemers. 

Interesse of vragen? Ik denk graag met je mee!

Openingstijden:

Dinsdag – Zondag van 10.00 – 17.00 uur

Contactgegevens:

Social media:

Offerte opvragen

DD slash MM slash JJJJ
Voer een getal groter dan of gelijk aan 12 in.
Wij komen overal op locatie in NL

Beveiligd met reCAPTCHA. Voorwaarden - Privacy