Teamgames blog

Wat houdt de activiteit Teamgames in?

Wat houdt teamgames in? Deze vragen krijgen wij maar al te vaak in onze mail of via een telefoontje. Om wat meer duidelijkheid te scheppen in deze populaire activiteit gaan we in deze blog verder in op Teamgames. We beantwoorden vragen als; Waar kan ik het spelen? Welke spellen doe ik? Waarom zou ik voor deze activiteit kiezen? Wat voor kleren moet ik aan? Wat is het en wat is de achterliggende gedachte achter teamgames? 

Met deze laatste vraag gaan we beginnen. 

Wat is teamgames? 

Teamgames is een combinatie van meerdere spellen die samen een hele activiteit vormen. Zoals de naam wellicht al veraad speel je de spellen in teams tegen elkaar of met elkaar. Alle spellen in deze activiteit gaan over samenwerken. Er is geen spel dat je alleen kan winnen. 

Samenwerken is dan ook de achterliggende gedachte achter de teamgames. Je kunt deze activiteit geweldig inzetten om saamhorigheid of samenwerken in een groep te verbeteren. Wij noemen teamgames dan ook altijd ons parade paardje als het gaat om teambuilding activiteiten. 

Waar kan ik teamgames spelen? 

De locatie van teamgames is over het algemeen goed te regelen. Teamgames kan namelijk bijna overal gespeeld worden. Er zijn maar twee belangrijke punten: 

Ondergrond

Een zachte ondergrond is geen vereiste, maar wel een echte pro voor je dag. Dit aangezien veel van onze spellen onderdelen gebruiken die worden opgeblazen, een betonnen of stenen vloer zorgt ervoor wij deze spellen niet kunnen gebruiken. 

Een gymzaal daarentegen is een perfecte locatie voor wanneer je deze activiteit in de winter wilt spelen. 

Ruimte

Naast de ondergrond is ook de ruimte van belang. Voor teamgames dien je een minimale ruimte te hebben van 15 bij 20 meter (klein veldje of gymzaal). Dit is van belang, zodat we alle spellen vooraf  klaar kunnen zetten en niet tussen de spellen door moeten op- en afbouwen. 

Benieuwd welke locaties wij in Nederland aanraden om Teamgames te spelen? Dat kun je hier bekijken. 

Welke spellen spelen we? 

Bij sportprodcutions hebben we een aantal verschillende spellen die we kunnen spelen. We spelen altijd vijf spellen in een uur, we kunnen dus ook naar jullie voorkeur spellen wijzigen. 

Big shoes

De naam verraad het al, dit is net als voetbal, alleen krijg je enorme schoenen aan. Wij vinden dit een van de meest hilarische spellen om te zien en te spelen. 

KanJam

Dit spel is speciaal voor de mensen die van frisbee houden en van een flinke uitdaging. Je speelt frisbee tegen elkaar en je kunt scoren in tonnen die een soort brievenbus hebben voor de frisbee. Goed kunnen mikken is dus een vereiste voor KanJam

Knotshockey

Dit spel is voor de meeste mensen wel bekend. Bij knotshockey speel je een potje hockey met knotsen en een grote zachte bal. Het spel is lekker lomp en goed  te spelen met alle leeftijden door elkaar. 

Letterspel

Ken je de letterpakken van het TV programma Jongens tegen de Meiden nog? Nu kan ook jij je wanen in deze TV show met onze eigen letterpakken, ga met jou team de strijd aan tegen het andere team om zoveel mogelijk worden te maken met de letters op je pak. 

Zie de video hieronder voor een goed voorbeeld!

Jongens tegen de meiden – Letterspel

Mega Ball

Ooit een bal gezien van 2,5 meter hoog? Nee? Dit is je kans! Bij dit spel spelen we een estafette met een mega bal. De bal alleen rollen, dat is toch saai? Daarom zetten wij iemand boven op de bal. Wanneer er iemand bovenop de bal zit, gaan jullie de bal naar de overkant rollen. Dit spel wordt gegarandeerd een spektakel! 

Mega jenga

Het spel dat iedereen kent, maar dan in het groot! Probeer zoveel mogelijk blokjes uit de toren te halen voordat deze in elkaar stort. We kunnen het spel moeilijker maken door ieder team een bepaalde kleur te geven! 

Octopus

Het ultieme spel om het samenwerken te testen. Iedereen houdt een touwtje vast dat aan een blokje bevestigd zit. Aan het blokje zit een haak. Door goed te communiceren over wie er moeten vieren en wie er moeten trekken is het doel om een toren van blokjes te bouwen!  

Octopus Teamgames

Oversteek

Ooit apenkooien gespeeld? Dit is een kortere versie waarbij je probeert zo snel mogelijk van A naar B te komen zonder de grond te raken. Maak hierbij gebruik van blokjes, balken en bakjes. 

Reageerbuis

Probeer een lange slinger te maken van buizen om zo een balletje zo snel mogelijk van A naar B te verplaatsen zonder dat deze valt. 

Springrups

Iedeeren kent de orginiele skippybal, maar heb je weleens met zijn vieren op èèn skippybal gezeten? Dat is het idee van de springrups. We spelen estafette racejes met de springrups. Geloof ons maar, dit wordt hilarisch! 

Tactisch touwtrekken

Touwtrekken en ondertussen balanceren op een kratje. Daarvoor is natuurlijk een hoop souplesse nodig! Wie kan er het best zijn balans houden en de anderen uit balans trekken?

Tactisch Touwtrekken Teamgames

Vliegend tapijt

Het idee komt van de fakir uit de Efteling. Je gaat met zijn allen op het tapijt staan, door gelijktijdig te springen kan een van de deelnemers het tapijt een stukje naar voren trekken. Op deze manier spelen we weer een estafette race! 

Wat voor kleding moet ik aan bij deze activiteit

Zoals je kan lezen zijn alle spellen matig intensief. Je zal niet veel hoeven te rennen, maar het is wel fijn als je een beetje soepele kleding aan hebt. Kom dus niet in je pak of in een mooie jurk. Wij adviseren sportkleding of een spijkerbroek en shirt. 

Ben je enthousiast geworden van deze blog en wil je de activiteit boeken? Kijk dan snel op onze activiteiten pagina. 

Bekijk hier onze andere Blogs

Wil jij ook een event om nooit te vergeten?

Mijn naam is Sander en ik ben jouw dedicated happiness event officer! Met een wilde passie voor het uitdenken en organiseren van evenementen sta ik voor een maximale beleving van alle deelnemers. Samen met jou zorgen we voor een evenement om nooit te vergeten voor alle deelnemers. 

Interesse of vragen? Ik denk graag met je mee!

Openingstijden:

Dinsdag – Zondag van 10.00 – 17.00 uur

Contactgegevens:

Social media:

Offerte opvragen

DD slash MM slash JJJJ
Voer een getal groter dan of gelijk aan 12 in.
Wij komen overal op locatie in NL

Beveiligd met reCAPTCHA. Voorwaarden - Privacy